Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

 Κορονοϊός: Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής στη Ριτσώνα.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν

συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως 119 άτομα στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παράλληλα, 259 βρέθηκαν αρνητικοί ενώ δύο εκ των αποτελεσμάτων κρίθηκαν ακατάλληλα και θα επαναληφθούν.

Την ίδια στιγμή έχει διαταχθεί να γίνουν έλεγχοι στις επιφάνειες αλλά και στο σύστημα κλιματισμού του πλοίου. Το πλοίο αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, να ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα.

Οι ξένοι πολίτες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό αναμένεται να επαναπατριστούν. Αναφορικά δε με αυτούς που βρέθηκαν θετικοί, αυτοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο και θα παραμείνουν σε καραντίνα υπό την εποπτεία των υγειονομικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα