Κορονοϊός - άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας: Oι 3 φάσεις για την επόμενη ημέρα

Κατά την καθιερωμένη του ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα 3 στάδια του μαζικού εργαστηριακού ελέγχου της επόμενης μέρας.

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε πως θα καταφέρει η Ελλάδα να επιστρέψει στην επόμενη μέρα όταν τα διαγνωστικά τεστ που διεξάγονται στην χώρα είναι πάρα πολύ λιγότερα σε σχέση με των υπόλοιπων χωρών. Ως εκ τούτου, ο Έλληνας δεν γνωρίζει αν είναι αρνητικός στο ιό ή ότι έχει αντισώματα.

Αρχικά

ο καθηγητής σχολίασε την διαφορά των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ως εξής: «Κάποιες χώρες έχουν κάνει όντως παραπάνω τεστ αλλά δεν είναι πάντα με τα ίδια κριτήρια. Κάποιες χώρες, δηλαδή, έχουν κάνει μία ανισομερή κατανομή των τεστ σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι υγιείς και δεν έχουν πολλά προβλήματα υγείας σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν επικεντρωθεί στην κορυφή του παγόβουνου.

Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί καταγράψαμε πολύ καλά αυτήν την κορυφή και όσο υπήρχαν προβλήματα στην επάρκεια των τεστ, εμείς σχεδιάζαμε την επόμενη μέρα που είναι η μαζική διενέργεια τεστ. Πρόκειται για 2 τεστ. Το ένα είναι το μοριακό της διάγνωσης, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για όσους θα έχουν συμπτώματα γιατί αυτούς που δεν έχουν συμπτώματα είναι πολύ δύσκολο να τους πιάσουμε».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Η ΕΛΑΣ έχει 10 ειδικά περιπολικά για κορονοϊό αλλά δεν το ξέρει

Χαρδαλιάς για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο

Τσιόδρας: Ακολουθείστε αυτό το μοντέλο μεσογειακής διατροφής

Τι ισχύει για τα αντισώματα, κατά πόσο μας προστατεύουν - Η απάντηση Τσιόδρα

Keywords
Τυχαία Θέματα