Τι ισχύει για τα αντισώματα, κατά πόσο μας προστατεύουν - Η απάντηση Τσιόδρα

Τα πρώτα συμπεράσματα των ειδικών που αφορούν τις μελέτες αντισωμάτων, δείχνουν ότι λίγοι είναι εκείνοι που έχουν αντισώματα και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν μας όντως μας προστατεύουν και για πόσο χρονικό διάστημα. Αναλυτικά, τα πρώτα συμπεράσματα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έγιναν στη Φινλανδία, στην Καλιφόρνια, στη Γερμανία, τη Δανία και τη Σκωτία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Μελέτες αντισωμάτων: Τα πρώτα συμπεράσματα δεν επαρκούν

Όπως είπε

ο Σ. Τσιόδρας: "Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτία και έως και 14% σε μια περιοχή της Γερμανίας. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, μπορεί να είναι αρκετά πιο υψηλός από αυτόν που καταγράφεται. Ο καθηγητής τόνισε ότι αυτή η παρατήρηση είναι κάτι το οποίο έχει εξηγηθεί αρκετές φορές.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά τους αριθμούς αυτούς. Σε κάθε χώρα και κάθε περιοχή μπορεί να διαφέρουν. Ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες σε κάθε χώρα. Ένας από αυτούς είναι η αξιοπιστία των τεστ που χρησιμοποιούνται”. Επίσης, όπως τόνισε ενδέχεται να καταγράφονται περιστατικά ασθενών που έχουν ανοσία σε άλλους κορονοϊούς, οι οποίοι δεν αφορούν αυτόν τον νέο κορονοϊό σε κάποιες περιπτώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα