Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί - Συνέχεια στην αγωνία για το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Στους 1.113 έφτασαν οι νεκροί από τον Covid-19, όπως ονομάστηκε την Τρίτη ο κοροναϊός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνεχίζεται η αγωνία στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα.

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Τόσο ο αριθμός των νεκρών, όσο

και εκείνος των κρουσμάτων, είναι μικρότερος από εκείνον της Δευτέρας δημιουργώντας μια αχτίδα αισιοδοξίας για την επιδημία η οποία προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη, είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα, οι νεκροί ήταν 108, ενώ τα κρούσματα 2.478.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊός έχει φτάσει ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου τους 1.113, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι και συγκεκριμένα οι 94, καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα 1.638. Το σύνολο των επαληθευμένων με εργαστηριακές εξετάσεις κρουσμάτων στη Χουμπέι έφθασε τα 33.366.

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Diamond Princess

Σε καραντίνα για ακόμα μία μέρα παραμένουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που παραμένει στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Η νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως εντοπίστηκαν 39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, με το σύνολο των νέων κρουσμάτων στο πλοίο να φτάνει τους 174.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 53 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο έδειξαν ότι 39 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο, προσθέτοντας ότι ένας από τους υπεύθυνους για την καραντίνα έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Αττικό νοσοκομείο για πιθανό κρούσμα κοροναϊού - Αγωνία για τον 33χρονο Κινέζο

Κοροναϊός: Οι μάσκες δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του

Σοκάρει κορυφαίος επιδημιολόγος: Το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να μολυνθεί από κοροναϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα