Κοροναϊός: Η Τουρκία θα απομακρύνει πολίτες της από την Ουχάν - Τι προβλέπει Ρώσος ειδικός

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Κίνα, Εμίν Ονέν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα απομακρύνει τις ερχόμενες μέρες 32 πολίτες της και τις οικογένειές τους από την Ουχάν, το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Οι ανησυχίες για τον νέο κορωναϊό αυξάνονται, καθώς οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν από 1.459 σε 5.974, ενώ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία απομάκρυναν αεροπορικώς τους πολίτες τους από την Ουχάν.

Ο Εμίν Ονέν,  δήλωσε

στο NTV ότι η Τουρκία έχει κάνει τις αιτήσεις που απαιτούνται στις κινεζικές αρχές για να μπορέσει να απομακρύνει τους 32 πολίτες της, ενώ πρόσθεσε ότι κανένας από αυτούς δεν έχει διαγνωσθεί με τον ιό.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλους τους πολίτες μας. Θα τους φέρουμε πίσω το ταχύτερο δυνατό με αεροπλάνο με ιατρικό ή παρόμοιο εξοπλισμό. Σίγουρα θα υπάρξει κάποια καραντίνα όταν προσγειωθούν στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρεσβευτής.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα ξεπερνάει πλέον αυτόν το 2002 και το 2003 του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) στην χώρα, όταν 5.327 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον ιό αυτόν ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο περίπου 800 ανθρώπων στον κόσμο.

Παρά το ότι κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι το νέο στέλεχος, που είναι γνωστό ως 2019-nCoV, δεν είναι τόσο θανατηφόρο όσο το SARS, έχει σημάνει συναγερμός διότι εξαπλώνεται γρήγορα και τα βασικά του στοιχεία παραμένουν άγνωστα, όπως και το πόσο θανατηφόρος είναι.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν γνωστά κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Τουρκία και ότι οι αρχές χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες και έχουν θέσει σε εφαρμογή και άλλα μέτρα στα αεροδρόμια, ενώ η Turkish Airlines έχει αναστείλει τις πτήσεις της στην Ουχάν.

Ρώσος ειδικός: «Θα συνεχίσει να διαδίδεται για άλλες δύο εβδομάδες»

Ο κοροναϊός 2019-nCoV θα συνεχίσει να διαδίδεται για άλλες δύο εβδομάδες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σεργκέι Νετέσοφ, επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιο-Νανοτεχνολογίας, Μικροβιολογίας και Ιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ως εξής ... ο ιός είναι λιγότερο παθογόνος από εκείνον που προκάλεσε την άτυπη πνευμονία το 2003, καθώς το ποσοστό των θανάτων είναι μικρότερο από 5%. Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πιθανό να αυξηθεί για άλλη μία ή δύο εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον Νετέσοφ, η Ρωσία έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένη απ' ό,τι ήταν στη διάρκεια του ξεσπάσματος της άτυπης πνευμονίας το 2003.

«Αυτός ο ιός είναι πολύ διαφορετικός από τον ιό της γρίπης επειδή η περίοδος επώασής του είναι μεγαλύτερη και γι' αυτό μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, αλλά δεν έχουν ακόμη ασθενήσει», εξήγησε ο ειδικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα