Κοντοζαμάνης: Διπλός ο στόχος των Κινητών Ομάδων Υγείας

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης, Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στους στόχους των Κινητών Ομάδων Υγείας που ενεργοποιούνται από τη Δευτέρα (4/5).

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αύριο ξεκινάνε οι Κινητές Ομάδες Υγείας, στην

Αθήνα και εκτός Αθηνών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Θέλω να είμαι σαφής. Δε θα περιμένει ο κόσμος στο σπίτι του να χτυπήσουμε το κουδούνι του ή να τον πάρουμε τηλέφωνο. Έχουμε τονίσει ότι δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι ΚΟΜΥ θα ξεκινήσουν πηγαίνοντας σε κλειστές και ειδικές δομές, όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι προνοιακές δομές, γη τα γηροκομεία ή οι φυλακές.

Από εκεί και πέρα θα εξελίσσεται το πρόγραμμα που αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση. Θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης θα υπάρχει έλεγχος αντισωμάτων.

Άρα, οι Κινητές Ομάδες Υγείας έχουν στόχο να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να βοηθήσουν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου».

Ας σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος του ΕΟΔΥ είχε ξεκινήσει από το Σάββατο (2/5), όταν ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονταν εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωνόταν η πρόσληψη τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα