Κοντοζαμάνης: Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα κατά του κορονοϊού

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ήταν κατηγορηματατικός σε ότι αφορά την επάρκεια φαρμάκων, όπως η δεξαμεθαζόνη και τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Υπάρχει πλήρης επάρκεια» απάντησε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει συνεργασία με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μάλιστα υπάρχουν δωρεές από αυτήν προκειμένου να διασφαλιστεί το απόθεμα που θα χρειαστεί αν οι ανάγκες αυξηθούν».

Σε

ότι αφορά τη ρεμδεσιβίρη υπενθύμισε ότι η προμήθειά της γίνεται μέσω ευρωπαϊκού μηχανισμού σε όλα τα κράτη της Ευρώπης χωρίς κόστος για τη χώρα μας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ποσότητες που έρχονται στη χώρα.

«Σήμερα παραλάβαμε επιπλέον ποσότητες και συγκεκριμένα 144 φιαλίδια και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραλάβουμε περισσότερα. Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης και έρχονται ακόμα περισσότερες ποσότητες διότι συνεχίζεται αυτό το πρόγραμμα που έχει να κάνει με την προμήθεια του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση» ανέφερε ο Κοντοζαμάνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε φάρμακο θα πρέπει να χρησιμοποιείται βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Δείτε πώς θα χορηγείται στο μέλλον η ρεμδεσιβίρη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα