Χαρδαλιάς: Έρχεται χάρτης προστασίας για τον κορονοϊό ανα περιοχή

Με τα κρούσματα σήμερα 6/10 να φτάνουν τα 399, ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει ότι έρχεται νέος «χάρτης υγειονομικής ασφαλείας» ανα περιοχή. Τι περιλαμβάνει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο από τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, επεσήμανε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, παρά την καλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας,

καθώς αυτό είναι εύκολο να ανατραπεί.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία από την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοροποιημένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή συνέχιση της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της χώρας, δηλαδή τον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19».

Αυτός ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

Ετοιμότητας
Επιτήρησης
Αυξημένης επιτήρησης
Αυξημένου κινδύνου

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σε επίπεδο Π.Ε. εκτός από έκτακτες περιστάσεις και ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες.

Όπως αποσαφήνισε ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ανακοίνωσε ότι ο χάρτης θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Επιπλέον, σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Τέλος, παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα