Κονταροχτυπιούνται Σγουρός - Πατούλης για τα ΧΥΤΑ: «Έχεις ευθύνες» - «Θα παρουσιάσω ντοκουμέντα»

Την απάντησή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για τα ΧΥΤΑ Φυλής δίνει η «Νέα Αρχή για την Αττική», η παράταξη του Γιώργου Πατούλη.

Όλα άρχισαν λίγο νωρίτερα όταν ο κ. Σγουρός εξαπέλησε δριμεία επίθεση κατά του Γ. Πατούλη με αφορμή τις καταγγελτικές δηλώσεις του δεύτερου κατά πάντων για το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ.

Φάμελλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είχε δηλώσει πως οι ευθύνες για το θέμα «έχουν ονοματεπώνυμο» καθώς, όπως υποστήριξε, η Περιφέρεια δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να βελτιωθεί η κατάσταση εμμένοντας στην πρακτική να πηγαίνουν όλα τα απορρίμματα στη Φυλή και μάλιστα ανεπεξέργαστα. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ διερωτήθηκε: «Πώς τιμωρεί τις Περιφερειακές αρχές που αδράνησαν, ο νόμος σας κ. Υπουργέ; Πώς θα τις εμπόδιζε εάν είχε θεσμοθετηθεί 5 ή 10 χρόνια νωρίτερα; Και καλά, τον κ. Σγουρό να δεχτώ ότι τον τιμώρησαν οι Πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Την κ. Δούρου; Θα μπορεί ανενόχλητη να καταδικάζει την Περιφέρεια Αττικής μέχρι να έρθει η σειρά της στις εκλογές;. Στο μεγάλο «έγκλημα» για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία που συντελείται, υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο».

«Η δυσμενής μετάθεση του κ. Πατούλη από τον Δήμο της Αθήνας στην Περιφέρεια τον έχει αποσυντονίσει, καλό θα ήταν επομένως πριν εκτοξεύει αστήρικτες καταγγελίες να φρεσκάρει τη μνήμη του» ήταν το μήνυμα του κ. Σγουρού αναφερόμενος στις δηλώσεις Πατούλη περί ευθυνών για το θέμα των ΧΥΤΑ Φυλής.

«Μετά από 12ετή θητεία στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος, μετά από 2ετή θητεία ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ (2012-2014) και τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να μην πετάει το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά και αριστερά.

Επιχειρεί να το παίξει τιμητής κατά πάντων, ενώ είναι υπόλογος.
Είναι υπόλογος διότι 12 χρόνια δήμαρχος δεν κατέθεσε καμία πρόταση για τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Είναι υπόλογος διότι 12 χρόνια δήμαρχος και εδώ και μερικά χρόνια Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν τόλμησε να αντιταχθεί στα εξωφρενικά και παράλογα σχέδια της κας Δούρου.
Είναι υπόλογος διότι δεν αντέδρασε ούτε όταν ακυρώθηκαν για ιδεοληψίες τα έργα που θα διέσωζαν την ανακύκλωση στην Αττική και τα οποία προχωρούσαμε την περίοδο 2012-2014, με την έγκριση της κυβέρνησης (ΝΔ) αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έργα τα οποία προχωρούν πλέον σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι υπόλογος και επιπλέον ανακόλουθος διότι ουδέποτε με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ αντιτάχθηκε στα συγκεκριμένα έργα. Τώρα άρχισε τις κωλοτούμπες και το αναμάσημα περί φαραωνικών έργων...
Πάει λοιπόν πολύ ο επί 12ετία δήμαρχος, επί 2ετία μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ να το παίζει εγκαλών, ενώ είναι εγκαλούμενος» ήταν το «αυστηρό» μήνυμα του κ. Σγουρό στον κ. Πατούλη.

Η απάντηση που δεν άργησε να δώσει η παράταξη του Γιώργου Πατούλη:

«Η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα, στοιχεία και ντοκουμέντα, για το πώς οδηγήθηκε η Αττική σε αδιέξοδο, όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της.

Μετά την παρουσίαση αυτή, «κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του».

Κι «ο λογαριασμός της ευθύνης» θα έρθει και στον κ. Σγουρό, που ως Νομάρχης και Περιφερειάρχης είχε την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος.

Ας μην βιάζεται κι ας μην πανικοβάλλεται, γιατί θα εκτεθεί για μια ακόμη φορά»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα