Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την πορεία της βομβίστριας πριν την έκρηξη

Βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει την «πορεία» της βομβίστριας στην Κωνσταντινούπολη πριν την έκρηξη.

Στην βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ έχασαν την ζωή τους 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81, μεταξύ των οποίων μία Ελληνίδα η οποία πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Για το τρομοκρατικό χτύπημα κατηγορείται η Αχλάμ Αλμπασίρ, μια γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία «έδρασε υπό τις εντολές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)»

– σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας – και έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.

Η Αχλάμ Αλμπασίρ συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, ενώ φέρεται να χρησιμοποίησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος».

Επίσης, φαίνεται πως όλες οι κινήσεις της είχαν σχεδιαστεί προσεκτικά, όπως προκύπτει από τα όσα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο της επίθεσης.

Όπως δείχνει το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στα τουρκικά ΜΜΕ, η Αχλάμ Αλμπασίρ τριγυρνάει στην λεωφόρο Ιστικλάλ, πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και σκορπίσει τον θάνατο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Στα ΜΜΕ έχουν κυκλοφορήσει πλάνα που την δείχνουν να περιμένει τουλάχιστον 40 λεπτά στα παγκάκια γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Το χαρακτηριστικό βίντεο:

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1592828872953057282}

#ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ #ΒΙΝΤΕΟ_ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ #ΕΚΡΗΞΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα