Κόκκινος συναγερμός στα σύνορα για το μεταναστευτικό: Ολονύχτιες επιχειρήσεις στρατού και αστυνομίας

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τονίζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και διαπιστώνει ότι μέχρι τώρα ο στόχος επετεύχθη. Έκτακτα μέτρα στα σύνορα από στρατό και αστυνομία για την κρίση στο μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε τις δυνάμεις στα σύνορα και σκοπεύει να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση για την κρίση στο μεταναστευτικό. Μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος

αυτός επετεύχθη».

«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχτηκαν» δήλωσε, προσθέτοντας πως την Παρασκευή 28/2 είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να μιλήσει για συγκεκριμένο αριθμό.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή. Ο υπουργός είναι σε συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα και τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής: «Να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Παρασκευή 28/2, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

Ολονύχτιες «μάχες» στον Έβρο

Ολονύχτια μάχη στον Έβρο για να μην περάσουν παράνομα μετανάστες μέσω των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας. Το βράδυ της Παρασκευής 28/2 επικράτησε ένταση όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣΥΝΟΡΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα