Κόμπι Μπράιαντ: Αυτοί επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο

Σύμφωνα με το CBS του Λος Άντζελες, ρεπορτάζ που επιβεβαιώνει με tweet και το CNN, ταυτοποιήθηκαν όλα τα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ που συνετρίβη σε βουνό της Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια και στο οποίο επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα.

Είχε γίνει γνωστό ότι ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς όπως και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, ενώ τις τελευταίες ώρες άρχισαν να γίνονται

γνωστά τα ονόματα και των υπόλοιπων θυμάτων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι στο ελικόπτερο ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του Orange Coast College, Τζον Αλτομπέλι, μαζί και η σύζυγός του και η κόρη του. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενός ακόμη θύματος, της Κριστίνα Μάουζερ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της συζύγου του και προπονήτριας της κόρης του "Black Mamba".

Εν συνεχεία, όπως μετέδιδαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Λος Άντζελες ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θύματα: Πρόκειται για τη Σάρα Τσέστερ και την κόρη της, Πέιτον, που ήταν επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα, καθώς και του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το 50χρονου Αρά Ζομπαγιάν.

Κόμπι Μπράιαντ: Το χρονικό του δυστυχήματος

Οι ελεγκτές εναέριου χώρου, όπως αναφέρει το AP, είχαν προειδοποιήσει για την χαμηλή ορατότητα στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76. Ειδοποίησαν τον πιλότο να αλλάξει διαδρομή και να πετάξει βορειοδυτικά και στις 9:40 το ελικόπτερο αναγκάστηκε να γυρίσει και πάλι στα νοτιοανατολικά, ανεβαίνοντας στα 2,000 πόδια. Μετά, έπεσε στον λόφο, σε περίπου 1.400 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ραντάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ελικόπτερο πετούσε με περίπου 184 μίλια όταν προσέκρουσε στο έδαφος, όπου η πτώση του γινόταν με 4.000 πόδια ανά λεπτό, όπως αναφέρει το Flightradar24.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ελάχιστα μετά το δυστύχημα, ο Σερίφης του Λος Αντζελες απαγόρευσε στα ελικόπτερα να πετούν λόγω της κακής ορατότητας, αλλά το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη συμβεί.

Μάρτυρας του δυστυχήματος: Το ακούγαμε, αλλά δεν το βλέπαμε λόγω ομίχλης

Σύμφωνα με μία άλλη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής Καλαμπάσας, η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που δεν μπορούσε κανείς να διακρίνει το ελικόπτερο. Οπως είπε ο Κόλιν Στορμ, κάτοικος στην περιοχή, άκουσε έναν θόρυβο από ένα ελικόπτερο που πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, επιβεβαιώνοντας και άλλους μάρτυρες.

«Είχε πυκνή ομίχλη και δεν μπορούσαμε να το δούμε. Το ακούσαμε να στροβιλίζει και μετά ακούστηκε ένα “μπουμ”. Μετά που καθάρισε λίγο η ομίχλη, είδα από το σπίτι μου τον καπνό να βγαίνει από το ελικόπτερο», είπε στους δημοσιογράφους.

Ακούστε την συνομιλία που προσπάθησε να έχει με το μοιραίο ελικότερο με τον πύργο ελέγχου

{https://twitter.com/YoungBulleSZN/status/1221634914824720384?s=20}

Διαβάστε επίσης: 

Ποιος ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ: Η ζωή σαν παραμύθι και το τραγικό τέλος

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν ήταν ο μοναδικός - Οι τραγωδίες με πτώση ελικοπτέρων που συγκλόνισαν τον παγκόσμιο αθλητισμό

 

Keywords
Τυχαία Θέματα