Ανατροπή: Αμερικανικό βομβαρδιστικό το αεροσκάφος που έπεσε σε Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Ανατροπή στην πτώση του αεροπλάνου που είχε απογειωθεί από την Χεράτ με προορισμό την Καμπούλ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το αεροσκάφος ανήκε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και είναι βομβαρδιστικό E11.

Νωρίτερα σήμερα ένα αεροσκάφος συνετρίβη στο ανατολικό Αφγανιστάν, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτό επέβαιναν 83 άνθρωποι. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Χεράτ και είχε προορισμό την Καμπούλ.

Αρχικά αναφέρθηκε πως το αεροσκάφος ανήκει στην κρατική εταιρεία

Ariana Afghan Airlines που συνετρίβη στην περιοχή Ντε Γιακ, μια περιοχή με ορεινούς όγκους στο ανατολικό Γκάζνι.

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο με τους 83 επιβάτες που έπεσε στο Γκάζνι του Αφγανιστάν, ανήκει στην εταιρεία Ariana Afghan Airlines. Η εταιρεία όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση.

“Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς” τονίστηκε.

Αλλά και  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

Από την μεριά τους οι Ταλιμπάν, που το αεροσκάφος έπεσε σε περιοχή τους, υποστηρίζουν πως πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος.

Οι τελευταίες πληροφορίες το αεροσκάφος ανήκε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, ένα βομβαρδιστικό E11, το οποίο μετέφερε ανώτατους αξιωματικούς του στρατού και καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Σχετικά με την πτώση στο διαδύκτιο κυκλοφορεί αυτό το βίντεο χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιβεβαίωση ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

{https://twitter.com/no_itsmyturn/status/1221776534047993858?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα