Κλείνει η πιο διάσημη παραλία της Ταϊλάνδης

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο κλείνει επ' αόριστον, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπονται καθημερινά. Πρόκειται για την φημισμένη MayaBay στο νησί KoPhiPhiLeh που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη.

Η παραλία έγινε διάσημη μετά την ταινία που γυρίσθηκε εκεί το 2000 με τον νεαρό τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο - «Η παραλία». Εκτοτε έγινε από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενη καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορεί να φιλοξενήσει η παραλία, σύμφωνα με τα

τοπικά ΜΜΕ.

Εξαιτίας της μεγάλης και συνεχούς ροής των τουριστών περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση τους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία από τις αρχές Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν οτι ο χρόνος αυτός δεν αρκεί, έτσι η παραλία θα μείνει κλειστή επ' αόριστον.

Οι επιστήμονες εκτιμούν οτι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα