ΚΙΝΑΛ για μεταναστευτικό: «Κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά»

 Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ματαναστευτικό.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται, καθώς «κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά. Για οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η άμεση, πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη δήθεν μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Οι νησιώτες έχουν χορτάσει

από ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Νωρίτερα προηγήθηκε γενική απεργία σε Λέσβο, Σάμο και Χίο για το προσφυγικό

Στους δρόμους βγαίνουν για άλλη μια φορά κάτοικοι της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου που ζητούν την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Κλειστές σήμερα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του Βορείου Αιγαίου, όπως και τα καταστήματα. Αύριο Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Δήμαρχοι και πολίτες απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για hotspot – φυλακές στα νησιά. Ζητούν μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να προωθηθούν.

Στις 12:00 οι Αιγαιοπελαγίτες θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην Κεντρική Πλατεία της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου επίσης στην Κεντρική Πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα