Κεραμέως: Οι έξι βασικοί στόχοι του Υπουργείου Παιδείας - Ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τους έξι βασικούς στόχους του υπουργείου Παιδείας εξήγησε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

«Πρώτος στόχος είναι η μεγαλύτερη ελευθερία και μεγαλύτερη αυτονομία για σχολεία και πανεπιστήμια. Δεύτερος, είναι η εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Τρίτος είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους. Τέταρτος, είναι η έμφαση και αξιοποίηση των νέων δεδομένων της ψηφιακής εποχής. Πέμπτος στόχος είναι να παραδώσουμε στην κοινωνία μορφωμένους

νέους, αλλά και πιο ολοκληρωμένους πολίτες και έκτος είναι η υιοθέτηση πολιτικών βάσει τεκμηρίωσης» επεσήμανε από το βήμα της Βουλής η Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η αρμόδια υπουργός τόνισε πως βελτιώνουμε άμεσα στρεβλώσεις τους ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σε βάθος χρόνου, επιφέρουμε ουσιαστικότερες αλλαγές μετά από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Καθορίζουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν επίσης τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα