Κατρούγκαλος για εισφορές: «Δέσμευσή μας να επαναφέρουμε ένα σύστημα που θα ευνοεί τους πολλούς» - Αντίδραση Σκέρτσου

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές. Ειδικότερα, σε σχόλιο για τις δηλώσεις του τομεάρχη εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (18/5) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος και εξηγεί: «η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά

τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους».

Στη συνέχεια αναφέρει πως «έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν "βγαίνει" χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους».

«Την Κυριακή λέμε «ναι» στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και «όχι» στη δεύτερη φορά στη συμφορά», καταλήγει.

{https://www.youtube.com/watch?v=vDSSug5Q5NE}

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Blue Sky, δήλωσε πως «η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ό,τι πληρώνει ο μισθωτός, να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό οδήγησε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν».

Σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου, ο ίδιος απάντησε «ναι» και εξήγησε: «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

«Πρέπει να έχουμε πολιτικές υπέρ του 80% και όχι των λίγων. Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι πράγματι θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση, ασφαλιστική, των εισφορών με το εισόδημα για τον λόγο ότι όταν έχουμε ενιαίο ταμείο δεν μπορεί να ισχύουν άλλοι κανόνες για τους εργαζόμενους με μισθό και τους ελεύθερους επαγγελματίες (...). Η δέσμευση η δική μας είναι ότι επαναφέρουμε ένα σύστημα που θα ευνοεί τους πολλούς και όχι τους λίγους (...). Προτείνουμε αφορολόγητο 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για αυτόν τον λόγο θα έχουμε σύνδεση αντικειμενική του εισοδήματος και των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών».

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ #ΑΚΗΣ_ΣΚΕΡΤΣΟΣ #ΣΥΣΤΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατρούγκαλος, Δέσμευσή, - Αντίδραση Σκέρτσου,katrougkalos, desmefsi, - antidrasi skertsou