Κατολίσθηση στην Νορβηγία: Αγνοούνται 10 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά (pics, vid)

Συνεχίζεται η αναζήτηση δέκα αγνοουμένων μετά την κατολίσθηση που κατέστρεψε σπίτια σε ένα νορβηγικό χωριό κοντά στο Όσλο. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δύο παιδιά ενώ 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. 

Οι Νορβηγοί διασώστες συνεχίζουν με την βοήθεια drones και σκύλων σε ένα πολύ ασταθές έδαφος για την αναζήτηση των αγνοουμένων, που κατέστρεψε περισσότερα από δώδεκα σπίτια χθες, στο χωριό Ασκ, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια τηςπρωτεύουσας του Όσλο.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες με το έδαφος από πηλό να είναι ακόμη ασταθές για να περπατούν οι διασώστες και την θερμοκρασία

να πέφτει στον -1 βαθμό Κελσίου.

Με ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν για αγνοούμενους

Οι άκρες του τεράστιου κρατήρα που έχει δημιουργηθεί από την κατολίσθηση συνέχισαν να καταρρέουν, με τις αρχές να ζητούν από τον κόσμο να μην πλησιάζει την περιοχή. Μέχρι στιγμής 1.000 άτομα έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους. «Εξακολουθούμε να ψάχνουμε για επιζώντες» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, Ρότζερ Πέτερσεν, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως παραμένουν αγνοούμενοι παιδιά και ενήλικες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία χρησιμοποίησε ελικόπτερα με εξοπλισμό αναζήτησης θερμότητας για τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια. Τα ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για τον περιορισμό της χρήσης του στρατού ενώ η αστυνομία ψάχνει με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Την ίδια ώρα, ένας σκύλος Δαλματίας διασώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα, ο Πέτερσεν ζήτησε από τους ντόπιους να μην πετάξουν πυροτεχνήματα για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώστε να μην παρεμβαίνουν στις έρευνες των ελικοπτέρων.

{https://twitter.com/croatian_pleter/status/1344556424685363201?s=20}

{https://twitter.com/croatian_pleter/status/1344556429244571648?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα