Κάτοικοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος ζητούν την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα κάτοικοι και φορείς των δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών από τις κατοικημένες περιοχές.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τουλάχιστον 100 κάτοικοι των δήμων, στους οποίους παραμένουν έως σήμερα οι πετρελαιοδεξαμενές. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλο, στον

οποίο εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τις αγωνίες της. Ο κ. Βερροιόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει κάποια απάντηση στα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε λόγω της ψήφισης του άρθρου 70, πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου αντί να δίνει λύση διαιωνίζει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των κατοίκων των παραπάνω δήμων, και όχι μόνο.

«Πρέπει ο πρωθυπουργός, εδώ και τώρα, να παρέμβει και να αποσυρθεί αυτό το άρθρο, το οποίο όχι μόνο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργικότητα των πόλεων, αλλά βάζει υποθήκη την υγεία των πολιτών και βεβαίως στην περίπτωση ενός βιομηχανικού ατυχήματος ολόκληρος ο δυτικός Πειραιάς θα μεταβληθεί σε ένα σεληνιακό τοπίο. Αυτή είναι η περιγραφή που δίνεται μέσα στις μελέτες επιπτώσεων» τόνισε ο δήμαρχος Περάματος.

Επίσης, ο κ. Λαγουδάκης ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, αφού «είναι δίκαιο και ώριμο το αίτημα, οι εγκαταστάσεις αυτές πλέον να μεταφερθούν εκτός οικιστικού ιστού». Οι διαδηλωτές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, εάν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους, να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα