Χανιά: Eργαστήρια συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους του δήμου Πλατανιά

Στην υλοποίηση τριών ομαδικών εργαστηρίων πληροφόρησης και συμβουλευτικής προς εργαζόμενους και ανέργους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά προχωρά το Κέντρο Κοινότητας του δήμου, σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σκοπός των εργαστηρίων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η ενθάρρυνση και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας.

«Μέσα

από αυτά οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα εργασιακά δικαιώματα» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Με βάση το πρόγραμμα των εργαστηρίων το πρώτο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, στο δημαρχείο Πλατανιά

Θέμα του εργαστηρίου είναι «Νέες τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ ως μέσο για την ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία».

Το εργαστήριο διαπραγματεύεται τους τρόπους χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των διαδικτυακών πλατφορμών στην αναζήτηση εργασίας, δίνοντας έμφαση στο παράδειγμα της πλατφόρμας συμπλήρωσης αιτήσεων του ΑΣΕΠ.

Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε και θα έχει ως τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας».

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους τρόπους και τα πεδία, που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη κατά την αναζήτηση εργασίας. Η διαμόρφωση του πλάνου είναι χρήσιμη για τη διαδικασία (επαν)ένταξης στην αγορά εργασίας.

Το τρίτο εργαστήριο με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουλίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε.

Το εργαστήριο αναλύει το περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων και περιγράφει τα εργασιακά δικαιώματα και τη διάκριση των συμβάσεων εργασίας (ατομικές και συλλογικές).

Τα ομαδικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τον Μάνο Πετράκη, σύμβουλο Απασχόλησης του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ για την Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι -κάτοικοι του δήμου Πλατανιά- που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παραπάνω εργαστήρια, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, τηλεφωνικά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά στα τηλέφωνα 2821341040 και 2821341033 από τις 9:00 έως τις 14:00.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα