Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Καρδίτσα, πληγέντες αγρότες μιλούν στο Dnews

Σοβαρές καταστροφές υπέστησαν μεγάλης έκτασης καλλιέργειες στην Καρδίτσα έπειτα από τις σφοδρές καταιγίδες - Τι λένε αγρότες στο Dnews

Συγκεκριμένα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και καλαμποκιού, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους φθορές στα ποιμνιοστάσια και στις αποθήκες.

Ο αγρότης κ. Διαμαντής Νίκος μίλησε στο Dnews για τις επιπτώσεις στις σοδειές. «Ένα μεγάλο μέρος από τις καλλιέργειες έχει καταστραφεί.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να ανέβει γιατί θα χρειαστεί να ρίξουμε επιπλέον φάρμακα για τις πληγές που έχουν τα φυτά. Άλλο ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν θα πάρουμε την κατάλληλα παραγωγή, θα πάρουμε λιγότερα. Ελπίζω ο καιρός να μας βοηθήσει καθώς αυτή την σεζόν ήταν πραγματικά δύσκολα λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσός Δημήτρης, αγρότης στους Σοφάδες, εκφράζει την αγανάκτηση του και τη δυσαρέσκεια του στο Dnews για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Έπεσε πολύ νερό, ωστόσο σύμφωνα με κανονισμό του ΕΛΓΑ οι ζημιές δεν αποζημιώνονται από βροχοπτώσεις, μόνο από πλημμύρες που προέρχονται από κανάλια, φράγματα και ποτάμια. Βρισκόμαστε σε απόγνωση αφού φέτος έχουν πληγεί χιλιάδες στρέμματα. Δουλεύουμε και μπαίνουμε οικονομικά μέσα».

Τέλος, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές, ξυπνώντας μνήμες νωπές απο τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός το 2020.

Ο Δήμος Σοφάδων, οι κοινότητες των Πασχαλίτσας, Γεφυρίων και Γραμματικού και τμήματα των κοινοτήτων Αχλαδιάς, Λεονταρίου, Κέδρου και Κυψέλης, ανήκουν της πληγείσες περιοχές.

{https://www.youtube.com/watch?v=6-OOneZb73E}

#ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ #ΚΑΡΔΙΤΣΑ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΑΓΡΟΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταστροφές, Καρδίτσα, Dnews,katastrofes, karditsa, Dnews