Στο «σφυρί» η πρόσκληση από τον γάμο του βασιλιά Παύλου με την Φρειδερίκη το 1938

Σε διαδικτυακή πλατφόρμα έχει βγει προς πώληση για 7.500 ευρώ το τελετουργικό του γάμου του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, που έγινε στην Αθήνα το 1938.

Όπως φαίνεται, η βασιλική πρόσκληση που διασώζεται σε καλή κατάσταση εδώ και 85 χρόνια, έχει συλλεκτική αξία για κάποιους που θα επιδιώξουν να την αποκτήσουν μέσα από το διαδίκτυο.

Στα έγγραφα που έχουν βγει στο «σφυρί», υπάρχει ακόμη η λίστα και το σχεδιάγραμα των καλεσμένων, καθώς και όλα όσα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν

τόσο στην γαμήλια τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών όσο και στη δεξίωση που ακολούθησε στα Παλιά Ανάκτορα.

Στο εξώφυλλο αναφέρεται η ημερομηνία του γάμου (9 Ιανουαρίου 1938) και η ώρα (10:30) τέλεσης του μυστηρίου, ενώ σε άλλη πρόσκληση το όνομα του καλεσμένου της εποχής που ήταν ο Γεώργιος Φωτεινός πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίουχής που ήταν ο Γεώργιος Φωτεινός πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου: «Επί τοις γάμοις της αυτού Βασιλικής Υψηλότητος του διαδόχου του Ελληνικού Θρόνου Βασιλόπαιδος Παύλου μετά της αυτής Βασιλικής Υψηλότητος της Πριγκιπίσσης Φρειδερίκης-Λουίζης του Αννόβερο».

Ο πωλητής της μπροσούρας είναι άγνωστος. Πάντως, η βασιλική πρόσκληση είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί συλλεκτικό αντικείμενο. Η τιμή ανέρχεται στις 7.500 ευρώ με τον πωλητή να αναφέρει πως θα δεχτεί προτάσεις από το ποσό αυτό και πάνω και όχι κάτω.

#βασιλιάς #ΓΑΜΟΣ #ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα