Καταδικάστηκαν οι 3 Αλγερινοί που λήστεψαν και βίασαν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη

Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 29 ετών και ο δέυτερος με 21 ετών από το Μονομερές Εφςετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο τρίτος Αλγερινός παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.

Εκτός από την κατηγορία του βιασμού της φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκοι, οι τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι και για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, κλοπές κ.ά.

Η υπόθεση ξεκίνησε με καταγγελία φοιτήτριας τους ΑΠΘ ότι οι κατηγορούμενοι

τη λήστεψαν και ασέλγησαν εναντίον της, μετά από πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη. Οι άνδρες, 19, 22 και 29 ετών, συλλήφθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ένας εξ αυτών και από το οποίο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά χασίς, κλεμμένα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, κ.ά.
Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμη άλλοι τρεις αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους ένας ακόμη Αλγερινός, ένας Σύρος και ένας υπήκοος Δυτικής Σαχάρας, που καταδικάστηκαν για τα ναρκωτικά σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 15 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό, παραδέχθηκαν την πράξη τους, αλλά υποστήριξαν ότι έγινε με τη συναίνεση του θύματος. Για τα ναρκωτικά όλοι οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν κάποια εμπλοκή με εμπόριο και διακίνηση, αλλά τα είχε αφήσει ένας Αλβανός για φύλαξη.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου όλοι οι καταδικασμένοι επέστρεψαν στις φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα