Πετρόπουλος: Η ΝΔ στοχοποιεί υπαλλήλους με κριτήριο τη συγγένεια τους

Για στοχοποίηση υπαλλήλων «με κριτήριο το… όνομα και τη συγγένεια που φέρουν» και για «μικροπολιτική και λαϊκισμό», κάνει λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας με σκληρή γλώσσα στις καταγγελίες της ΝΔ.

Με επίσημη δήλωσή του ο κ. Πετρόπουλος, στο γραφείο του οποίου αποκαλύφθηκε ότι εργάζεται συγγενικό πρόσωπο του πρωθυπουργού, τόνισε ότι η ΝΔ τώρα «ανακάλυψε και χαρακτηρίζει ως “επιλήψιμη” την παράλληλη

άσκηση καθηκόντων των στελεχών του Δημοσίου που κατέχουν υπηρεσιακή θέση ευθύνης. Ο τρόπος της παράλληλης άσκησης καθηκόντων στελεχών του Δημοσίου, προβλέφθηκε σε Π.Δ. του 2005 προκειμένου να είναι εφικτή η αξιοποίησή τους σε επιτελικές θέσεις. Πρόκειται για μια πρακτική που επανειλημμένα έχει ακολουθηθεί χωρίς να γίνεται “θόρυβος”. Κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, κατά καιρούς, είχαν από το 2005 και μετά παράλληλη απασχόληση σε πολιτικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείου του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η ΝΔ σχετικά με την αμοιβή της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση « “ανακάλυψε” και χαρακτηρίζει ως “επιλήψιμη” την καταβολή υπερωριακής αμοιβής που δικαιούνται, με βάση τη νομοθεσία, οι υπάλληλοι για εργασία εκτός ωραρίου! Η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ εξακολουθεί να ασκεί πλήρως και πραγματικά τα καθήκοντά της ως προϊσταμένη σε τμήμα ελέγχου των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης για την εισφοροδιαφυγή. Άλλωστε, αυτή είναι η αληθής έννοια της νομικής πρόβλεψης για την παράλληλη άσκηση καθηκόντων».
Κατά τον υφυπουργό, το γεγονός ότι η ΝΔ καταφεύγει στη μικροπολιτική και στον λαϊκισμό είναι επειδή με τον τρόπο αυτό επιχειρεί «να κρύψει την ένδεια ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου».

Keywords
Τυχαία Θέματα