Καλοκαιρινή «επιδημία» αναρρωτικών αδειών, γιατί στις 24 Αυγούστου χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ λείπουν από τις δουλειές τους

Η 24η Αυγούστου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η ημέρα των αναρρωτικών αδειών στις ΗΠΑ αφού χιλιάδες εργαζόμενοι λείπουν από τις δουλειές τους.

Από τις 365 ημέρες του έτους, η 24η Αυγούστου είναι μια ημερομηνία κατά την οποία πολλές εταιρείες... υπολογίζουν ότι οι υπάλληλοί τους πρόκειται να πάρουν άδεια. Και οι περισσότεροι «θα αρρωστήσουν», όπως με μια γαστρεντερίτιδα ή ακόμη και με COVID. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ

και δείχνει ότι η 24η Αυγούστου είναι η ημέρα που περισσότεροι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται στις δουλειές τους, επικαλούμενοι ασθένεια.

Ίσως φταίει η ανεξήγητη επιθυμία για ένα ρεπό ενόψει της μεγάλης γιορτής της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 4 Σεπτεμβρίου. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, στις 24 Αυγούστου οι Αμερικανοί εργαζόμενοι λένε συχνότερα στα αφεντικά τους ότι απλώς δεν μπορούν να εργαστούν εκείνη την ημέρα.

Η ημερομηνία αυτή προέκυψε από μια μελέτη της Flamingo, μιας εταιρείας που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις απουσίες και τις αναρρωτικές άδειες των εργαζομένων. Η έρευνα αυτή ανέλυσε δεδομένα σχετικά με τις ημέρες ασθένειας που έλαβαν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια.

Περίπου 300 επιχειρήσεις με περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο το 0,9% των υπαλλήλων αυτών δήλωσαν άρρωστοι στις 24 Αυγούστου, ποσοστό υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους, σύμφωνα με τον David Hehenberger, ιδρυτή της Flamingo, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μια ακόμη ημέρα με τις περισσότερες αναρρωτικές άδειες είναι η 13η Φεβρουαρίου. Εδώ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: Η ημερομηνία αυτή πέφτει κοντά στον τελικό του Super Bowl και στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Η τρίτη έως πέμπτη πιο... άρρωστη ημέρα του έτους, σύμφωνα με την έκθεση της Flamingo είναι οι: 25η Οκτωβρίου, 13η Δεκεμβρίου και 18η Απριλίου.

#ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ_ΑΔΕΙΕΣ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΔΟΥΛΕΙΕΣ #ΗΠΑ #ΕΡΕΥΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλοκαιρινή, 24 Αυγούστου, ΗΠΑ,kalokairini, 24 avgoustou, ipa