«Καλάθι νοικοκυριού»: Τα προϊόντα που μπαίνουν στο... πάρα πέντε, βαριές «καμπάνες» σε όσους δεν το εφαρμόζουν (βίντεο)

Οι τελευταίες... πινελιές μπαίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Νοεμβρίου.

Το «καλάθι προϊόντων», που θεσπίζει η κυβέρνηση ως μέτρο στήριξης για το κύμα ακρίβειας στα προϊόντα και περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον οι καταναλωτές, θα περιέχει (και) αλεύρι και όσπρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που έβαλε στο τραπέζι το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη λίστα με τις 50 κατηγορίες προϊόντων που θα περιέχει το «καλάθι νοικοκυριού» βγαίνουν τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά και τη θέση τους παίρνουν τα όσπρια και

το αλεύρι.

Μέσα στα όρια του καλαθιού -που θα είναι δηλωμένο στο υπουργείο Ανάπτυξης (οι αλλαγές θα πρέπει να δηλώνονται κάθε 7 ή 14 ημέρες) και αναρτημένο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ και στην εφαρμογή e-καταναλωτής- οι αυξήσεις θα είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και μηδενικές.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του Νοεμβρίου, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, και θα διατηρηθεί έως και τον προσεχή Μάρτιο.

Με τη σχετική διάταξη που αναμένεται να ενσωματωθεί ως τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες, προβλέπονται βαριά πρόστιμα σε όσα σούπερ μάρκετ δεν εφαρμόσουν το μέτρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5.000 ευρώ για κάθε μέρα που θα παραβαίνουν το μέτρο οι αλυσίδες των καταστημάτων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN:

#ΚΑΛΑΘΙ_ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ #ΚΑΛΑΘΙ_ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλάθι,kalathi