Ένα σπάνιο αλλά επικίνδυνο σαρκοφάγο βακτήριο μολύνει τους κατοίκους της Φλόριντα: Προκαλεί γάγγραινα

Στις περιοχές της Φλόριντα των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Ιαν παρατηρείται σχεδόν διπλάσιος αριθμός μολύνσεων από ένα σαρκοφάγο βακτήριο που ευδοκιμεί στα υφάλμυρα νερά των πλημμυρών.

Αύξηση στα κρούσματα νεκρωτικής περιτονίτιδας, σοβαρής λοίμωξης που μπορεί να προκαλέσει γάγγραινα και θάνατο, καταγράφεται στην κομητεία Λι της Φλόριντα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα, στην πολιτεία που επλήγησε

από τον καταστροφικό τυφώνα Ίαν έχουν ήδη καταγραφεί 65 περιπτώσεις λοιμώξεων από το βακτήριο Vibrio vulnificus και 11 θάνατοι.

Τι είναι το Vibrio vulnificus;

Το V.vulnificus, ένα από τα βακτήρια που προκαλεί νεκρωτική περιτονίτιδα, ζει σε παράκτια νερά και σε στάσιμα πλημμυρικά ύδατα, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς πιθανότατα εκτέθηκαν σε μολυσμένο νερό που πέρασε στον οργανισμό τους μέσα από δερματικά τραύματα.

Ο πληθυσμός του βακτηρίου αυξάνεται κατά τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί επίσης να παρουσιάσει αύξηση μετά από διαρροές λυμάτων στα παράκτια ύδατα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ian.

Μετά από έναν τυφώνα, οι λοιμώξεις συνήθως ξεκινούν όταν ανοιχτές πληγές, κοψίματα ή γρατζουνιές έρχονται σε άμεση επαφή με ζεστό υφάλμυρο νερό. Ακολουθούν δερματικές βλάβες και έλκη.

Η σοβαρή ασθένεια από λοιμώξεις Vibrio vulnificus είναι σπάνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φλόριντα αυξάνεται πάνω από 50 από το 2008, όταν το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα άρχισε να αναφέρει στοιχεία για τις λοιμώξεις.

Πηγή: npr.org

#ΒΑΚΤΗΡΙΟ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΦΛΟΡΙΝΤΑ #ΗΠΑ #ΤΥΦΩΝΑΣ_ΙΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα