Κακοποίηση ζώων: Αυτά είναι τα ψυχικά χαρακτηριστικά των δραστών

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι φέρονται στα κατοικίδιά τους και άλλα ζώα λέει πολλά για την ψυχολογική τους κατάσταση.

Η κακοποίηση ενός ζώου, μπορεί να είναι ένα κακό δείγμα της κοινωνίας μας αλλά δυστυχώς η κακοποίηση ζώων υπάρχει και δεν είναι λίγες οι φορές που υποτιμάμε το μέγεθος της βίας που ασκείται σε πολλά είδη ζώων.

Το χτύπημα, οι φωνές και άλλα είδη βίας ενάντια σε ένα ζώο είναι ένα αρκετά ανησυχητικό χαρακτηριστικό σημάδι για ένα άτομο. Ποιο είναι όμως το προφίλ των ατόμων που συνήθως κακοποιούν (και) ζώα.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε

ότι βία θεωρείται και η εγκατάλειψη και η παραμέληση ενός ζώου είτε είναι κατοικίδιο, είτε αδέσποτο είτε ζώο της άγριας φύσης.

Παρόλο που η πλειοψηφία καταδικάζει ανοικτά αυτές τις πράξεις, υπάρχουν αρκετοί τύποι κακοποίησης ζώων που παρατηρούνται ανά τον κόσμο.

Για παράδειγμα κακοποίηση θεωρείται και ο βασανισμός των ταύρων στις ταυρομαχίες ή και η παραμέληση των ατόμων που αναπαράγουν ζώα που ζουν σε κλουβιά χωρίς καμία ανθρωπιά.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να εμποδίσει κανείς τέτοια σκληρότητα, αλλά λίγες φορές είναι οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται τέτοιες καταστάσεις.

Αρκετοί είναι οι ερευνητές που έχουν προσπαθήσει να δουν ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός κακοποιητή ζώων.

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι είναι και θέμα κουλτούρας και παίζει ρόλο ο πολιτισμός της κάθε χώρας.

Tα χαρακτηριστικά των κακοποιητικών ατόμων. Διαβάστε με ένα κλικ στο News4Health.gr

#ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΖΩΟΥ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΖΩΑ #ΖΩΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοποίηση, Αυτά,kakopoiisi, afta