Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πώς να τοποθετήσουμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο μας (βίντεο)

Η Κακοκαιρία «Φίλιππος» αναμένεται να φέρει χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως εάν χρειαστεί να κινηθούμε σε χιονισμένο δρόμο και πρέπει να βάλουμε αντιολισθητικές αλυσίδες; Πώς θα βάλετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Δηλαδή στον πίσω άξονα στα πισωκίνητα οχήματα και στον εμπρός άξονα στα προσθιοκίνητα. Στους εμπρός τροχούς τοποθετούνται και στα τετρακίνητα οχήματα.

Η τοποθέτηση της αλυσίδας στις ρόδες καλό είναι να γίνεται πριν το

αμάξι «μείνει» και ιδανικά λίγο πριν μπει στο χιόνι. Σε συνθήκες χιονιού, με παγωμένα χέρια όλα γίνονται πιο δύσκολα. Με απλές και ήρεμες κινήσεις η τοποθέτηση γίνεται πιο απλή. Πάνω κάτω, αυτού του τύπου οι αλυσίδες, έχουν την ίδια φιλοσοφία. Οδηγήστε σιγά χωρίς απότομες και νευρικές κινήσεις.

Με τις αλυσίδες, η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 30 χιλιόμετρα/ώρα. Οδηγώντας με τις αλυσίδες, θα πρέπει να κάνετε προσεκτικές κινήσεις, καθότι μπορεί οι κινητήριοι τροχοί να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση λόγω των αλυσίδων, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους τροχούς.

Τέλος, οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=c6-_uKC8IOY}

Keywords
Τυχαία Θέματα