Ρεπορτάζ Dnews: Πώς Αττική και Νέα Οδός θα ενημερώνουν τους οδηγούς για το αν θα χρειάζονται αύριο αλυσίδες

Με δεδομένο ότι το κύμα της κακοκαιρίας Φίλιππος θα χτυπήσει έντονα αύριο και την Αττική, πολλοί είναι οι οδηγοί που θέλουν να γνωρίζουν έγκαιρα εάν θα μπορούν την Πέμπτη (10/3) να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους και εάν θα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το Dnews έψαξε να μάθει τι μέτρα λαμβάνονται στις δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες που συγκεντρώνουν το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο στο λεκανοπέδιο: την Αττική Οδό και τη Νέα Οδό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αττική Οδό για τις αυριανές συνθήκες κυκλοφορίας,

η απάντηση που λάβαμε είναι πως για για την ώρα το μόνο δεδομένο είναι η απαγόρευση, από σήμερα το βράδυ της εισόδου βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού.

Ωστόσο, για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, η Αττική Οδός δεν ήταν σε θέση από σήμερα να δώσει σαφείς οδηγίες. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι όσοι οδηγοί επιλέξουν αύριο να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο θα πρέπει να επικοινωνήσουν νωρίτερα, μία με δύο ώρες, με την εξυπηρέτηση πελατών (2106682222) προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχαμε και με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Νέας Οδού, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι αύριο Πέμπτη (10/3) υπάρχει σύσταση για τους οδηγούς να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους πριν μπουν στον αυτοκινητόδρομο.

Επιπλέον, εκτάκτως αύριο το τηλεφωνικό κέντρο της Νέας Οδού θα λειτουργεί από τις 6 το πρωί (αντί για τις 8:00) προκειμένου να παρέχει πληροφορίες στους οδηγούς για την κίνηση των οχημάτων.

Πληροφορίες, εκτός από τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου, θα δίνονται από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για τα σημεία όπου οι οδηγοί θα εισέρχονται στους εν λόγω αυτοκινητοδρόμους μόνο εφόσον τα οχήματά τους είναι εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα