Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ανοιχτές πλέον για τα φορτηγά η Αθηνών-Λαμίας και η Αττική Οδός

Κανονικά διεξάγεται, από τις 09:40 η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω, μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης που είχε επιβληθεί από χθες το βράδυ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αττικής Οδού, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως

τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (10/3), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της ΔΠΛ Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Νέα Οδός: Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Σε ανακοίνωση της και η η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 19825-Α' απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, επιτρέπεται από τις 10:30, η κυκλοφορία των βαρών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

«Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ' υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε στους οδηγούς ΙΧ για λόγους ασφαλείας:

Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 22950 26900
Αν χρειαστεί να μετακινηθούν να έχουν τοποθετήσει στο όχημα τους αντιολισθητικές αλυσίδες
Να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη
Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Φίλιππος, Ανοιχτές, Αθηνών-Λαμίας, Αττική Οδός,kakokairia filippos, anoichtes, athinon-lamias, attiki odos