Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις με τον πρόεδρο Πούτιν», σε ποια αιτήματα κάνουν πίσω οι Ουκρανοί

Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν δηλώνουν οι Ουκρανοί. «Η τελική απόφαση για λήξη του πολέμου ανήκει μόνο σε έναν άνθρωπο».

Σε διαπραγματεύσεις καλούν εκ νέου οι Ουκρανοί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι έτοιμος να μιλήσει στον Ρώσο πρόεδρο όμως «δεν πρόκειται να συμβιβαστεί απλά στις ρωσικές θέσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπός του μιλώντας στο CNN.

Παρά το γεγονός ότι οι

Ουκρανοί και οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Αττάλεια και δεν κατάφεραν τα βρουν, οι Ουκρανοί παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και τώρα διπλωματική διέξοδος από τον πόλεμο.

«Είναι καλό νέο το ότι συναντηθήκαμε, όμως δυστυχώς δεν είναι υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας που θα πάρει την τελική απόφαση για τη λήξη του πολέμου. Την τελική απόφαση για εκεχειρία και απόσυρση των στρατευμάτων παίρνεται από έναν άνθρωπο μόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι.

Ο Ιγκόρ Ζόβκα ανέφερε ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι έτοιμος για μια διπλωματική λύση. «Το τελευταίο πράγμα που άκουσα από τους Ρώσους είναι ότι χρειάζεται να δουλέψουμε ακόμα στις συναντήσεις των αντιπροσωπειών. Όμως, δείτε, ακόμα και οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί σε αυτό το επίπεδο δεν είναι κρατήσει» τόνισε ο ίδιος «δείχνοντας» προς τις συνεχείς συμφωνίες για τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» που πάντα καταρρέουν.

Όσο για το τι είναι έτοιμη να δώσει η Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι ανέφερε: «Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο θέμα της ουδετερότητας, αφού το ΝΑΤΟ δεν είναι ούτως ή άλλως έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία». «Την ίδια ώρα, χρειαζόμαστε εγγυήσεις ότι αυτός ο άθλιος πόλεμος, η άθλια αυτή επιθετικότητα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον».

«Η χώρα μου, οι Ουκρανοί αξίζουν να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ουκρανία μάχεται για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης. Έτσι όταν ο πρόεδρος Μκαρόν μιλά για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, πως μπορεί να μιλάει χωρίς να έχει στο τραπέζι τον πρόεδο Ζελένσκι. Χωρίς τον Ζελένσκι και την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» αναρωτήθηκε ο Ζόκβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Είμαστε, Πούτιν, Ουκρανοί,polemos, oukrania, eimaste, poutin, oukranoi