Κακοκαιρία «Ελπίς»: Oριστικά κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Αττική
Κλειστά σε όλη την Αττική θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης λόγω της σφοδρού κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει όλη την Επικράτεια. Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείωνε
«Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.
Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφαση να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα».
Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και τους Δήμους, θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη των φαινομένων, θα επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί και θα προχωράμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.
Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το δια ζώσης κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έκτακτη ανακοίνωση για κλειστά σχολεία, κακοκαιρία και τηλεκπαίδευση
- Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Πού και ποιες ημέρες αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν
- Στην Αττική χιονίζει και ο Γιώργος Λιάγκας πήγε για μπάνιο στη θάλασσα
- Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Αττική
- Τραγωδία στην εθνική Πατρών-Αθηνών - Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 22χρονη
- Αυτοί είναι οι δράστες που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και είχαν αποσπάσει 220.000 ευρώ από ηλικιωμένους
- Κορονοϊός: Χαροπαλεύει μετά τη γέννηση του παιδιού της. Μάχη για λεχώνα στην εντατική
- Η «Ο2» δεν εντοπίζεται από τα μοριακά τεστ, απαιτείται γονιδιακός έλεγχος – «Δεν θα πάμε για 4η δόση», λέει ο Μ. Θεμιστοκλέους
- Αλέξανδρος Κοψιάλτης: Και τελικά ποιος είναι ο influencer με τους 1,2 εκατομμύρια followers
- Ηράκλειο: Κατέρρευσε μπαλκόνι διαμερίσματος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη: 40χρονη έκανε τον σταυρό της, βούτηξε στον ποταμό Oredezh και χάθηκε για πάντα (βίντεο)
- Κακοκαιρία «Ελπίς»: Oριστικά κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Αττική
- Κλειστά σχολεία αύριο: Η λίστα μέχρι τώρα, διευκρινίσεις από Υπουργείο Παιδείας
- Μέρες πληρωμών για ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολές και συντάξεις, τι καταβάλουν ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ
- Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση λόγω...χιονιά σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά
- Άγιο Όρος: Αυξάνονται οι θάνατοι μοναχών από κορονοϊό, κατέληξαν ακόμη δύο
- Πάτρα: Εκτός κινδύνου το βρέφος που νοσηλεύεται με κορονοϊό
- Πειραιάς: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις καταστημάτων
- Κακοκαιρία Ελπίς: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Κακοκαιρία «Ελπίς»: Oριστικά κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη στην Αττική
- Άγιο Όρος: Αυξάνονται οι θάνατοι μοναχών από κορονοϊό, κατέληξαν ακόμη δύο
- Μέρες πληρωμών για ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολές και συντάξεις, τι καταβάλουν ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ
- Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση λόγω...χιονιά σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά
- Πάτρα: Εκτός κινδύνου το βρέφος που νοσηλεύεται με κορονοϊό
- Πειραιάς: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις καταστημάτων
- Κλειστά σχολεία αύριο: Η λίστα μέχρι τώρα, διευκρινίσεις από Υπουργείο Παιδείας
- Κακοκαιρία Ελπίς: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης
- Τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη: 40χρονη έκανε τον σταυρό της, βούτηξε στον ποταμό Oredezh και χάθηκε για πάντα (βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (23/01/2022)
- Πού εντοπίστηκαν τα 12.108 νέα κρούσματα σήμερα
- Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έρχεται το δεύτερο κύμα – Πού χρειάζονται αλυσίδες
- Κορονοϊός: 12.108 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 84 νεκροί και 665 διασωληνωμένοι
- Κορωνοϊός: Στα 12.108 τα νέα κρούσματα - 665 οι διασωληνωμένοι, 84 θάνατοι
- Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στην Αττική
- Αισθητή μείωση κρουσμάτων την Κυριακή στην Κρήτη – Δείτε τα στοιχεία ανά νομό
- Κορονοϊός: 12.108 κρούσματα σήμερα - 84 νέοι θάνατοι και 665 οι διασωληνωμένοι