Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση λόγω...χιονιά σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά

Μετά τις ανακοινώσεις για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση ανακοινώνει με τη σειρά του ότι η τηλεκπαίδευση θα τεθεί σε εφαρμογή κανονικά σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα

Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης. Τα ίδια αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας εξάλλου.

«Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες» ανέφερε εξάλλου χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίτερα σήμερα 23/1.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση λόγω...χιονιά σε όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά,