Κακοκαιρία Daniel: «Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που γνώρισε η χώρα» είπαν οι μετεωρολόγοι στον Μητσοτάκη

Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την κατάσταση και έγινε συζήτηση για τον συντονισμό τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, καθώς και στην φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειαστεί.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο, όπως και του

ΔΕΔΔΗΕ γιατί είχε πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι πρόκειται πιθανώς για την μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό και σημειώθηκε πως είναι το πιο ακραίο φαινόμενο αυτό στην περιοχή της Μαγνησίας από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν οι Β.Κικίλιας, Γ. Οικονομου, Γ. Μπρατάκος, Χρ. Τριαντόπουλος, Ευ. Τουρνάς, Θ. Κοντογεώργης, ο αρχηγός και επιτελεία της Πυροσβεστικής και μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ #ΣΥΣΚΕΨΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα