Καιρός: Πέφτει ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) για αύριο Πέμπτη προβλέπει τοπικές βροχές, χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια κατά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η
θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις με ένταση 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα