Καιρός: «Νέο» έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, μήνυμα του 112 σε περιοχές της Αττικής και Εύβοια

Στην έκδοση νέου επικαιροποιημένου Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες, με μειωμένη ένταση.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18-06-2023):

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές

ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη το πρωί της Κυριακής, λόγω της κακοκαιρίας, στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής και Εύβοιας, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Αττικής για πρώτη φορά, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η κακοκαιρία το πρωί της Κυριακής ενεργοποίησε το «112» για Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, σε κεντρική Μακεδονία, ανατολικά ηπειρωτικά, Σποράδες, Εύβοια, νησιά του ΒΑ Αιγαίου και βόρειες Κυκλάδες.

Βορειάδες έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Από 18 έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανάρτηση του «112» υπάρχει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής 18/06 σε Κεντρική και Βόρεια, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

{https://twitter.com/112Greece/status/1670190644747288576}

#ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΕΚΤΑΚΤΟ_ΔΕΛΤΙΟ #112 #ΑΤΤΙΚΗ #ΕΥΒΟΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα