Και τα Χριστούγεννα SMS στο 13033, ψώνια με click away - Οι κωδικοί και οι βεβαιώσεις του forma.gov.gr

Η διαφαινόμενη παράταση του lockdown, ενώ οδεύουμε σταδιακά προς τον τελευταίο μήνα του έτους και τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δείχνει ότι το SMS στο 13033 δεν πρόκειται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την καθημερινότητά μας.

Παράλληλα, τα ...καθημερινά μηνύματα στο 13033 εξετάζεται να παραταθούν ακόμα και την περίοδο των γιορτών για τα χριστούγεννιάτικα ψώνια.

Click away: Πώς θα
ψωνίζουμε τα Χριστούγεννα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα παιχνίδια, όμως τόνισε πως η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στα καταστήματα.

«Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα».

Ο υπουργός τόνισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δεν θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

Και επίσημα στο τραπέζι SMS στο 13033 τα Χριστούγεννα

Εξάλλου, αποκαλυπτικός για το άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Δεκέμβριο και για την παραμονή του SMS στο 13033 εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη και αναφερόμενος στη μερική άρση του lockdown άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο παραμονή των SMS και κατά την περιόδο των εορτών, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν παραμένει το SMS στο 13033 για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τόνισε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι όπως και να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι Έλληνες δεν θα μπορούν να επισκεφτούν φέτος μεγάλες πίστες καθώς όπως τόνισε όλα τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με καθήμενους. Δεν απάντησε ωστόσο τι θα γίνει με τα μπαρ ενώ ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα η εστίαση να ανοίξει με συγκεκριμένο ωράριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του lockdown αλλά και το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου. Όπως τονίζουν κυβέρνητικά στελέχη, το άνοιγμα της χώρας θα γίνει σταδιακά και με προσοχή.

Σε πρώτη φάση, θα ανοίξουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και μετά θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής που όπως τόνισε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα προκριθεί η λίση του click away, με ψώνια από το σπίτι και παραλαβή από το κατάστημα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όλοι οι κωδικοί για τα SMS στο 13033, οι βεβαιώσεις του forma.gov.gr

Αναλυτικά οι κωδικοί μετακίνησης για να βγαίνουμε από το σπίτι εν μέσω lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο αναμένεται να πάρει παράταση και μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Η κυκλοφορία, σε όλη τη χώρα, απαγορεύεται από τις 21:00 έως τις 05:00, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, δηλαδή για λόγους εργασίας, υγείας ή μικρής βόλτας με το κατοικίδιο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση με την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς τα SMS στο 13033 θα αποστέλλονται κανονικά και θα υπάρχει και η σχετική απάντηση - έγκριση. Οι κωδικοί που δε σχετίζονται με τους παραπάνω λόγους, θα έχουν πρόστιμο εφόσον «συλληφθούν» πολίτες να κυκλοφορούν εκείνες τις ώρες, ενώ θα τους επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο των 300 ευρώ

Από τις 21:00 έως τις 5:00, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν SMS στο 13033 μόνο για λόγους υγείας ή για μικρή βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στην οικία τους, ενώ για λόγους εργασίας, απαραίτητο είναι ο εργαζόμενος να έχει μαζί του τη σχετική βεβαίωση.

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21:00

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Τα SMS στο 13033 από τις 21:00 έως τις 5:00

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 είναι γεγονός και για τις συγκεκριμένες ώρες πλέον οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο επιλογές SMS στο 13033. Ειδικότερα, επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση από την οικία:

Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Συμπλήρωση Εντύπου από το forma.gov.gr

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Keywords
Χριστούγεννα, sms, click, forma, gov, ψωνια, click, forma, gov.gr, gov, κωδικοι, sms, αδωνις γεωργιαδης, lockdown, Πρωτοχρονιά, συγκεκριμένο, σχολεια, βεβαίωση, φαρμακεια, ισχυει, τραπεζες, ηλεκτρονική, ελλαδα, cosmote, vodafone, wind, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, μετρο, Κορμός Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, αλλαγη ωρας, εορταστικο ωραριο, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ανοιγμα σχολειων, ημερομήνια, χριστουγεννιατικα, ηλεκτρονική, δωρεαν, κινητα, κινητα τηλεφωνα, παιχνιδια, ωρα, vodafone.gr, αγορα, αδωνις, βεβαίωση, γεγονος, γινει, γινεται, διευθυνση, δειχνει, υπαρχει, εντυπα, επικοινωνια, εστιαση, ζωο, υπηρεσια, ισχυει, κινητο, κινηση, λειτουργια, λογο, μηνυματα, μητσοτακης, μινι, μπορειτε, οικια, ραντεβου, συγκεκριμένο, συντομα, σπιτι, σχολειο, τριτη, φαρμακειο, ωρες, δημοτικα, ειδη, χωρα, πληροφοριες, τραπεζα, υγειας
Τυχαία Θέματα