Ισπανία: 155 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 155 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, απο τη σύγκρουση τρένων στον σταθμό Montcada i Reixac στην περιοχή της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Οι περισσότεροι είναι ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ τρεις εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στις 7:50 -ώρα Ισπανίας- το πρωί της Τετάρτης, για αδιευκρίνιστους - μέχρι στιγμής - λόγους, αλλά σύμφωνα με την El Pais, σημειώθηκε λόγω εμβέλειας και χαμηλής ταχύτητας.

Τα τρένα

που επλήγησαν εκκενώθηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα και κανένα άτομο δεν έχει εγκλωβιστεί στα βαγόνια.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης τρένο, που ταξίδευε προς Βαρκελώνη χτύπησε στο πίσω μέρος τρένο που βρισκόταν στον σταθμό, επίσης, με προορισμό την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Επιβάτης και αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Περιμέναμε το τρένο και ακούσαμε ένα τρακάρισμα, το ακίνητο τρένο κινήθηκε δύο μέτρα και σταμάτησε. Πολλοί άνθρωποι έπεσαν από την πρόσκρουση επειδή το τρένο ήταν πολύ γεμάτο»

Η εταιρεία Renfe, που διαχειρίζεται τους σιδηροδρομικούς ανακοίνωσε ότι, μιάμιση ώρα μετά το ατύχημα, η ροή είχε αποκατασταθεί, μέσω μιας ενιαίας διαδρομής που διατίθεται μεταξύ Montcada Bifurcació και Terrassa.

?Diversos ferits lleus en un xoc de trens a Montcada i Reixac. Un dels combois ha topat contra el que circulava davant poc abans de les 8h.

?️Pol Viñas (@12Vinas), afectat: "El tren estava molt ple i hi ha gent que ha caigut a terra"

?https://t.co/epY80N7Xrq pic.twitter.com/t5Xe2b58qy

— Aquí Catalunya (@AquiCatalunya) December 7, 2022

#ΤΡΕΝΑ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ #ΙΣΠΑΝΙΑ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα