Ήρθε δεύτερος ο Ζάκερμπεργκ: Μικρή εταιρεία έχει ήδη το όνομα «Meta» και του ζητά 20 εκ. ευρώ αποζημίωση

Μια μικρή εταιρεία υπολογιστών και πληροφορικής από την Αριζόνα έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα «Meta με το οποίο θα αλλάξει το Facebook.

Πρόκειται για την Meta Ps που πωλεί τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο και η οποία ήταν άγνωστη μέχρι πριν από μερικές μέρες, έως ότου ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τις αλλαγές.

Ευτυχώς για τη μικρή εταιρεία στην αμερικανική Δύση, είχε προλάβει να κατοχυρώσει την εμπορική της ονομασία από τον Αύγουστο, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της. Και τώρα της δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία εξαργύρωσης.

Ο Ζακ Σατ, εκ των ιδρυτών της Meta PCs, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι η εταιρεία εντάχθηκε στο εμπορικό μητρώο τον Νοέμβριο του 2020, και δεν είχε την παραμικρή ιδέα ή ενημέρωση ότι η Facebook Inc. είχε σκοπό να αλλάξει το όνομά της, έως την περασμένη Πέμπτη.

Τώρα, μαζί με τον συνιδρυτή της εταιρείας Τζο Ντάργκερ, δηλώνουν στην αμερικανική ιστοσελίδα διασημοτήτων ΤΜΖ ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν την ονομασία που έχουν κατοχυρώσει για ποσό μικρότερο των 20 εκατ. δολαρίων εάν ο κ. Ζάκερμπεργκ επιχειρήσει να την κατοχυρώσει.

Το Facebook δεν απάντησε στο αίτημα του Guardian για σχόλια, αλλά κάποιος που συνδέεται με την εταιρεία είπε στο TMZ ότι δεν ανησυχούν πολύ και έχουν τα απαιτούμενα δικαιώματα για να αποκτήσουν το όνομα.

Για παράδειγμα, μπορεί να καταθέσει αίτηση σε άλλη χώρα και να τη χρησιμοποιεί και για εγχώρια χρήση, πράγμα που κάνουν αρκετές μεγάλες εταιρείες.

Εν τω μεταξύ πάντως η εταιρεία τρολάρει αναλέητα το Facebook διαφημίζοντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα

Σε ανάρτησή της MetaPCs ανέφερε ότι για να αντανακλά την ταυτότητά της και το έργο της (χρησιμοποιώντας δηλαδή τα ίδια λόγια με τον ιδρυτή της διάσημης εφαρμογής), η εταιρεία από την Αριζόνα μετονομάζεται σε… Facebook.

Σε άλλη χιουμοριστική ανάρτηση, η Meta PCs έχει κάνει φωτοκολάζ τον κ. Ζάκερμπεργκ να προωθεί τα προϊόντα της εταιρείας αυτής με τη χρήση του ονόματος Meta.

{https://twitter.com/METAPCs/status/1453812197260345346?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήρθε, Ζάκερμπεργκ, Μικρή, Meta,irthe, zakerbergk, mikri, Meta