Ιράν: Τους «έκοψαν» τη χαρά, ποινή φυλάκισης 10 ετών σε Ιρανό ζευγάρι επειδή.. χόρευε

Σε ένα ζευγάρι 20χρονων Ιρανών επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης συνολικής διάρκειας 10 ετών, αφού δημοσίευσαν ένα βίντεο με τους ίδιους να χορεύουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταδικάστηκαν για προώθηση της διαφθοράς, πορνεία και προπαγάνδα.

Το βίντεο τους έδειχνε να χορεύουν δίπλα στον πύργο Αζάντι (Ελευθερία) της Τεχεράνης, σύμφωνα με το BBC.

Το ζευγάρι δεν συνέδεσε τον χορό του με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στο Ιράν.

Η Astiazh Haqiqi, 21 ετών, και ο αρραβωνιαστικός της Amir Mohammad Ahmadi, 22 ετών, φέρονται να έχουν καταδικαστεί για "προώθηση της διαφθοράς και της πορνείας, συνωμοσία κατά της εθνικής ασφάλειας και προπαγάνδα κατά του κατεστημένου".

Πριν από τη σύλληψη έγινε έφοδος στο σπίτι της οικογένειας της Haqiqi, η οποία αναφέρει ως επάγγελμα σχεδιάστρια μόδας.

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη είναι η ποινή για κάθε μία από τις ξεχωριστές καταδίκες που αντιμετωπίζουν. Η καθεμία τους έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή 10,5 ετών - η συνολική ποινή για τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τους επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας του Ιράν που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο έχει γίνει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για το ιρανικό καθεστώς από τότε που ανέβηκε στην εξουσία με την επανάσταση του 1979.

Για την καταστολή των διαδηλώσεων, το κράτος επέβαλε αυστηρές ποινές σε άτομα που συμμετείχαν στις ταραχές, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης τουλάχιστον τεσσάρων διαδηλωτών. νωρίτερα αυτό το μήνα και το Δεκέμβριο.

Ενώ ο θάνατος του Mahsa Amini ήταν ο καταλύτης για ευρύτερες αναταραχές στο Ιράν, αυτές καθοδηγούνται επίσης από μακροχρόνια δυσαρέσκεια για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανισότητα, την αδικία και τη διαφθορά.

Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τις συνθήκες του θανάτου της.

#ΙΡΑΝ #ΖΕΥΓΑΡΙ #ΠΟΙΝΗ_ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα