ΗΠΑ: Φλέγεται η Μινεάπολις για την δολοφονία του George Floyd (vids)

Εκτεταμένα είναι τα επεισόδια που σημειώνονται στη Μινεάπολη των ΗΠΑ με διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τον Independent, ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός από πυρά δίνοντας ακόμα πιο δραματική τροπή στα γεγονότα

Νέες εικόνες από τους δρόμους της πόλης δείχνουν τεράστιες φλόγες να έχουν τυλίξει κτίριο, έπειτα

από έκρηξη. Κατά τη δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων, ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν λεηλασίες, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που φαίνεται να κρατά με τη βία τον George Floyd στο έδαφος.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στους δρόμους μεγάλωνε καθώς έπεφτε η χθεσινή νύχτα και η διαδήλωση εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση είχαν στήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα. Η αστυνομία, κάποια μέλη της οποίας έλαβαν θέση στις στέγες γειτονικών κτιρίων, έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι έριχναν τα κάνιστρα των δακρυγόνων πίσω στους αστυνομικούς.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο που έδειχναν δεκάδες ανθρώπους να λεηλατούν ένα κατάστημα Target. Ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων πυρπολήθηκε. Το βίντεο που τράβηξαν περαστικοί τη Δευτέρα το βράδυ δείχνει τον 46χρονο George Floyd με το πρόσωπο στο έδαφος, δεμένο με χειροπέδες, να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω” την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός έχει το γόνατό του πάνω στον λαιμό του. Ο αστυνομικός μάλιστα του απαντά να παραμείνει ήρεμος.

{https://twitter.com/DailyMail/status/1265986758887555073?s=20}

Ένας δεύτερος αστυνομικός κρατά σε απόσταση τους περαστικούς που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ ο Floyd παύει να κινείται και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Εξάλλου νέα βίντεο φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο George Floyd, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να περάσει για αληθινό ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων, αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα