Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ανοίγουν σύντομα και τα υπόλοιπα μηχανήματα έκδοσης

Καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του μετρό θα φέρει η αναβάθμιση των εκδοτικών μηχανημάτων παλαιότερης τεχνολογίας δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ Γιώργος Θωμόπουλος. Όπως λέει έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές διαλειτουργικότητας, οι οποίες ήταν επιτυχής.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο το πρόβλημα με τις ουρές εντοπίζεται, σε αυτή τη φάση, στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα όταν οι επιβάτες σπεύδουν μαζικά να ανανεώσουν

τις κάρτες ή τα πολλαπλά εισιτήρια που χρησιμοποιούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι τα μηνιαία έσοδα απο την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν αυξηθεί κατά 10 με 12,5% ακολουθώντας αυξητική τάση.

Επιβεβαιώνει ότι η ΣΤΑΣΥ εξετάζει τις δυνατότητες (οικονομικές και τεχνικές) επέκτασής της και στο σιδηροδρομικό δίκτυο αξιοποιώντας την εμπειρία της.

Επίσης ανακοινώνει ότι αυτή την περίοδο εξετάζεται από την ΣΤΑΣΥ η στοχευόμενη αναβάθμιση υποσυστημάτων των συρμών της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) που έχουν εξαντλήσει το όριο της ζωής τους, με τρόπο ώστε αυτός να παραταθεί για τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια.

Παράλληλα εξετάζεται η αναβάθμιση της γραμμής από το Νέο Φάληρο μέχρι τον σταθμό του Πειραιά και η μερική υπογειοποίηση της.

Για την εισητηριοδιαφυγή ο κ. Θομώπουλος σχολίασε: «Είναι προφανές ότι η πλήρης εξάλειψη εισιτηριοδιαφυγής δεν μπορεί να υπάρξει με κανένα σύστημα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγχονται όλοι οι επιβάτες και οι όποιοι έλεγχοι θα είναι πάντοτε δειγματοληπτικοί. Ωστόσο, όσο πιο συχνοί και πιο εντατικοί είναι οι έλεγχοι τόσο θα λειτουργούν και περισσότερο αποτρεπτικά στη λαθρεπιβίβαση. Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μειώθηκε σημαντικά η λαθρεπιβίβαση, αλλά χρειάζεται να ενταθούν περαιτέρω οι έλεγχοι και προς τούτο απαιτείται αύξηση του αριθμού των ελεγκτών, τόσο στη ΣΤΑΣΥ όσο και κυρίως στην ΟΣΥ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης έχει να κάνει και με την κουλτούρα και την παιδεία των επιβατών, καθώς και με τις «συνήθειες» που καλλιεργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις ουρές στα εκδοτήρια

Για το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπορεί τους επιβάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ δήλωσε: «Η εφαρμογή κάθε νέου συστήματος, όπου κι αν αυτό εφαρμόστηκε, προκάλεσε αντίστοιχα προβλήματα έως ότου οι πολίτες εξοικειωθούν με αυτό, αλλά και έως ότου το ίδιο το σύστημα ξεπεράσει τις «παιδικές» του ατέλειες. Το πρόβλημα με τις ουρές εντοπίζεται, σε αυτή τη φάση, στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα όταν οι επιβάτες σπεύδουν μαζικά να ανανεώσουν τις κάρτες ή τα πολλαπλά εισιτήρια που χρησιμοποιούν. Σημαντική μείωση στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα επιφέρει και η αναβάθμιση των προηγούμενων εκδοτικών μηχανημάτων του μετρό που στο άμεσο επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν (ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές διαλειτουργικότητας που έχουν στεφτεί με επιτυχία). Σε κάθε περίπτωση οριστικό τέλος στις ουρές θα μπει όταν μπορέσουμε να εξοικειωθούμε πλήρως εμείς αλλά και οι επιβάτες μας με την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα