Κατρακυλούν τα διεθνή χρηματιστήρια - Αγωνία για την Αθήνα

Το ένα μετά το άλλο κατρακυλούν τα διεθνή χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή πτώση του Dow Jones o οποίος έκλεισε σε χαμηλό οκτώ μηνών. Την ίδια στιγμή η αγορά στην Αθήνα ξεκίνησε με πτωτικό άνοιγμα της τάξεως του 2%.

Αναλυτικά, το ¨κόκκινο" στη Wall Street αποδίδεται στις εντάσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με την εκατέρωθεν επιβολή δασμών μεταξύ των δύο χωρών αλλά και στην άνοδο της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων.

Ως

επακόλουθο, πριν λίγο ο δείκτης Nikkei δεχόμενος πλήγμα από το ξεπούλημα στις παγκόσμιες μετοχές υποχώρησε σε χαμηλό μηνός και υπέστη τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειές του από τον Μάρτιο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Αυστραλία όπου ο δείκτης S&P/ASX200 έχασε 2,74%,. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Όλοι οι κλάδοι στην Ευρώπη κινούνται σε αρνητικό έδαφος με τις μετοχές τεχνολογίας να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε νωρίτερα κατά 2,4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 1,4% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του Ιανουαρίου του 2017. Σημειώνεται ότι όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες αναφοράς σημείωναν πτώση άνω του 1%.

Η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στις 11:00 διαμορφώνεται στις 612,48 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,13%, ενώ αρχικά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 610,51 μονάδες (-2,45%).

Την ίδια στιγμή ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,54%.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,73% στα 1,0480 ευρώ), της Eurobank (-4,03% στα 0,4762 ευρώ), της Viohalco (-3,91% στα 2,460 ευρώ) και της Εθνικής (-3,25% στα 1,430 ευρώ).

Σημειώνεται ότι πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,68%), της Υγείας (-2,60%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,22%) και των Κατασκευών (-2,03%).

Keywords
Τυχαία Θέματα