Τραγωδία στην Ικαρία: Νεκρή κάτω από τον βράχο που την πλάκωσε η 34χρονη αστροφυσικός, μέχρι να έρθουν τα ειδικά κλιμάκια από την Αθήνα (vid)

Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ αύριο (8/8) το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη

από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από σήμερα το πρωί.

Έμπεροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται το σύστημα γεωεντοπισμού ανέλυσαν όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ.

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μεταβεί στην Ικαρία γα να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ.

Ήδη από χθες (6/8) το βράδυ στις έρευνες συνέδραμε κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού αλλά και και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από όλες τις μονάδες της περιοχής, καθώς και πλήθος εθελοντών που προσπαθούσαν να εντοπίσουν την 34χρονη. Ο 38χρονος σύντροφός της από την Κύπρο έκανε χθες έκκληση μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της κοπέλας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 34χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος. Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση DNA, ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της.

Πάντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν χθες ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η 34χρονη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να μπορούν ακόμα να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα