Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα στη Χίο (vid)

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο. Το τελευταίο αντίο του είπαν συγγενείς και φίλοι το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8) στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στο Μαρούσι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα οδύνης με τραγικές φιγούρες τους γονείς του Σταύρου και τα τρία του αδέρφια, που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς τον έχασαν από τη μία στιγμή στην άλλη, ενώ έκανε τις διακοπές του στο νησί. 

Στους επικήδειους ράγισαν

καρδιές με τον παππού του Σταύρου που είναι και θεολόγος να συγκλονίζει με τα λόγια του.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω μερικά λόγια που θα σε συνοδέψουν στο μακρινό σου ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μία εξέχουσα θέση στην αγκαλιά του Κυρίου. Ήσουν σε όλα έτοιμος. Νηστεία, προσευχή, Θεία Κοινωνία. Αρχές που διδάχτηκες απ’ την οικογένεια, τα κατηχητικά σχόλια που φοιτούσες και την εκκλησία. Έκανες όσα έπρεπε για να τοποθετηθείς στο κέντρο του παραδείσου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο παράδεισος αρχίζει από τη Γη. Εγώ Σταύρο μου δεν θα σου μιλήσω ούτε σαν θεολόγος. Θα σου πω λόγια καρδιάς. Η σχέση μας ήταν άψογη. Οι μαραθώνιες ολονυχτίες συζητήσεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές. Συζητώντας με σένα και τα αδέρφια σου διαπίστωσα ότι είχες μια βαθιά σκέψη επί των θρησκευτικών θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είσαι ένας ταλαντούχος και ώριμος νεαρός με στόχους. Όμως έφυγες πολύ γρήγορα από τη ζωή. Στο σύντομο δρόμο σου έδειξες πραγματικά τι αξίζεις. Είχες βάλει στόχους και τους πετυχαίνεις. Ήσουν ωραίος παίκτης του μπάσκετ όπως σου έλεγα χαριτολογώντας. Ησουν μια αγνή ψύχη. Δεν κακολογούσες κανέναν, ήσουν ένας άγγελος στη Γη. Γιατί ξέρεις Σταύρο υπάρχουν και άγγελοι στη Γη δεν είναι μόνο στον ουρανό. Εμείς χάσαμε το δικό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο».

Keywords
Τυχαία Θέματα