Ίδρυμα Μαραγκοπούλου: Σοβαρό πρόβλημα η βία μεταξύ κρατουμένων και ο εκφοβισμός στις ελληνικές φυλακές

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) σε σημερινή ανακοίνωσή του εκφράζει την ανησυχία του για τα πρόσφατα περιστατικά βίας μέσα στις φυλακές και ειδικά αυτές του Κορυδαλλού και καλεί όλους τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν.

Ακόμη, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου «εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και, το σημαντικότερο, αποτρόπαιων δολοφονιών σε φυλακές της χώρας».

Μάλιστα, το ΙΜΔΑ επισημαίνει ότι σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το με θέμα «Συνθήκες κράτησης στις δικαστικές φυλακές», αναδείχθηκε «με έμφαση, παρουσία των αρμόδιων θεσμικών οργάνων, το σοβαρότατο ζήτημα της βίας στις φυλακές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκθεση της επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) για την Ελλάδα το 2015, στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η βία μεταξύ κρατουμένων και ο εκφοβισμός στις ελληνικές φυλακές παραμένουν σοβαρό πρόβλημα».

Τέλος, το ΙΜΔΑ, συνεπές, από την ίδρυσή του έως σήμερα, στην προάσπιση όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου, μεταξύ των οποίων και το θεμελιώδες δικαίωμα στη ζωή, εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για τα πρόσφατα περιστατικά βίας και καλεί όλους τους αρμοδίους να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν, καταλήγει το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα