Ηχηρή απάντηση Πολωνίας στις απειλές Πούτιν: «Ο Στάλιν ήταν εγκληματίας πολέμου»

Η Βαρσοβία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Πολωνία, μετά από τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω της οποίας απείλησε την Πολωνία.

Μετά την άφιξη 5.000 μαχητών της Wagner, η Πολωνία δήλωσε ότι θα μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αντέδρασε επιθετικά, λέγοντας ότι η Πολωνία έχει βάλει στο... «μάτι» δυτικά τμήματα της Ουκρανίας και ότι «ονειρεύεται εδάφη της Λευκορωσίας».

Απειλή την οποία, όπως είπε, θα απαντήσει με βία.

«Τα

δυτικά εδάφη της σημερινής Πολωνίας είναι ένα δώρο του Στάλιν στους Πολωνούς, το έχουν ξεχάσει αυτό οι φίλοι μας στη Βαρσοβία;»

Η απάντηση της Πολωνίας στις απειλές του Πούτιν

«Ο Στάλιν ήταν εγκληματίας πολέμου, υπεύθυνος για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Πολωνών», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Μοραουιέτσκι.

Η Ρωσία έχει απειλήσει πολλές φορές την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής με στρατιωτική βία. Ο Πούτιν έχει επίσης σαμποτάρει χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα.

Η Πολωνία υπήρξε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας στον αμυντικό της πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε από την Canadian Broadcasting Corporation στις 4 Ιουνίου, ο Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία αξίζει μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι «μάχεται για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τον Μοραουιέτσκι, η Ουκρανία πολεμά για λογαριασμό της στρατιωτικής συμμαχίας με την έννοια ότι υπερασπίζεται αυτή τη βίαιη ρωσική δύναμη που θα έθετε σε κίνδυνο πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, παρόλο που δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ.

Για το λόγο αυτό τους αξίζει να τους παρουσιαστεί μια πολύ γρήγορη πορεία προς το ΝΑΤΟ δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΩΝΙΑ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΣΤΑΛΙΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα