Προειδοποίηση Ζερεφού: «Aν δεν κάνουμε κάτι θα έχουμε έναν καύσωνα κάθε 10 ημέρες»

Στον alpha 9,89 και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο, μίλησε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας και γενικός γραμματέας της Ακαδημίας ΑΘηνών Χρήστος Ζερεφός για τον καύσωνα.

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για τον καύσωνα από τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, ο οποίος τόνισε στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο και τον alpha 9,89 ότι υψηλές θερμοκρασίες δεν σημειώνονται μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Κίνα, στην οποία η θερμοκρασία ξεπερνάει

τους 40 βαθμούς Κελσίου αυτόν τον Ιούλιο.

Σημείωσε δε ότι «εάν δεν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις της συμφωνίας του Παρισιού, από το 2050 και έπειτα θα εισέλθουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή, βιώνοντας καύσωνα κάθε εβδομάδα».

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό, θα υπερβεί τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα μέγεθος εξαιρετικά δυσμενές για τη χώρα μας.

Όπως μάλιστα είπε ο καθηγητής το παγκόσμιο κόστος της κλιματικής αλλαγής αμα ο κόσμος δεν κάνει τίποτα, το 2100, θα φτάσει να μοιάζει σαν εκατό φορές πανδημίας covid.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουυ για το κλίμα καθώς όσα προβλέπονταν να γίνουν συμβαίνουν πλέον μέσα σε 40 χρόνια ενώ στο παρελθόν τα ακραία φαινόμενα γινόντουσαν σε χιλιάδες χρόνια.

«Υπάρχει το πρόβλημα και δεν είναι fake news όσα λέμε οι μετεωρολόγοι», ανέφερε.

Για την εκδήλωση των πυρκαγιών και πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το μείζων αυτό πρόβλημα που έχει προκαλέσει τις φωτιές των τελευταιών ημερών, ο καθηγητής ανέφερε ότι όσοι κάνουν εργασίες εν μέσω καύσωνα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ενώ ο καθαρισμός της μάζας των κλαδιών και σορών από δέντρα, είναι απαραίτητος.

«Θα πρέπει τα πρόστιμα να αυστηροποιηθούν. Υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται, αυτό είναι το πρόβλημα που έχει η χώρα μας».

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΖΕΡΕΦΟΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ #ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ_ΑΛΛΑΓΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα