Αλέξης Τσίπρας: ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι μου ζήτησαν να διώξω τον Καμμένο για να συγκυβερνήσουμε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε πως το 2015, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι του ζήτησαν να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο ώστε να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση.

Σε συζητήσεις με ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι το 2015 αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open. Οδηγούμενη από την περίπτωση του Ευάγγελου Αποστολάκη και της παραλίγο

υπουργοποίησής του, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η συζήτηση έφτασε στον Πάνο Καμμένο και στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «αναγκαίο κακό» το 2015, ενώ ισχυρίστηκε πως σε συζητήσεις με το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, του είχαν ζητήσει την αποπομπή των ΑΝΕΛ ώστε να μπουν στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν θα μπορούσε να «αδειάσει» τον Πάνο Καμμένο που κατά τον ίδιο είχε «τίμια στάση» εκείνη την περίοδο.

Γνώριζα μια εβδομάδα για τον Αποστολάκη

Σχετικά με το ζήτημα της παραλίγο υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο ίδιος τόνισε ότι γνώριζε γι αυτό μια εβδομάδα. Παράλληλα σημείωσε πως αυτό δεν είναι συναίνεση αλλά λογική αποστασίας ενώ τόνισε «Πού να φανταστώ ότι ο Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε υπουργό με τον οποίο δεν έχει συμφωνήσει;»

«Δεν είναι το 45% ψεκασμένο»

Σχετικά με τα εμβόλια ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε «Το 45% των Ελλήνων που δεν είναι εμβολιασμένοι, δεν είναι ψεκασμένοι. Φοβάται. Δεν τους αντιμετωπίζεις με το βούρδουλα. Αλλά με πειθώ. Ο κύριος Μητσοτάκης, με τα κορονοπάρτι του, δεν μπορεί να πείσει».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο Παύλος Πολάκης, που είχε εκφ΄ράσει αμφιβολίες για τα εμβόλια, εμβολιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

«Ανοιχτό μυαλό ο Στυλιανίδης, υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Σχολιάζοντας την επιλογή Στυλιανίδη τον χαρακτήρισε «άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό» ενώ αναφερόμενος στον ανασχηματισμό σχολίασε: «Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η δυστοκία του πρωθυπουργού να κάνει ανασχηματισμό. Η ένδεια στελεχών από την παράταξή του, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του, ούτε καν στην επικράτεια της χώρας και επέλεξε να εισάγει αρίστους από την Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο, η κυβέρνηση σε αποδρομή».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Στυλιανίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών.'Ερχεται σε μία κυβέρνηση που επιδεικνύει τεράστια ελαφρότητα. Το πρόβλημα στην πολιτική προστασία δεν είναι τα πρόσωπα. Αν δεν αλλάξεις τις δομές και μένεις μόνο στα πρόσωπα, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά».

«Δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία ο Μητσοτάκης»

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές απαντά: «Κανένας πρωθυπουργός δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές γιατί του το ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος. Θα μείνω στη στάση υπευθυνότητας που κρατώ, πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας. Φρονώ ότι από την άνοιξη του 22 ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του, θα είναι επιταχυνόμενη. Όταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα θα πάει σε εκλογές. Πότε θα ζητήσω εκλογές θα κριθεί από τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από το να ετοιμάζεται για να αναλάβει σε δύσκολες στιγμές την ευθύνη ανοικοδόμησης της χώρας, είναι να ασκεί και εποικοδομητική κριτική αναδεικνύοντας εναλλακτικές προτάσεις. Η πολιτική αλλαγή θα έρθει ως αίτημα λύτρωσης και προοπτικής και από την ίδια την κοινωνία».

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

{https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/1362648420817586}

Keywords
Τυχαία Θέματα